Пројекат Дигитални водич – отворени музеј  је апликација за мобилне уређаје, паметни телефон или таблет PC, и представља унапређену верзију класичних аудио водича широко заступљених у музејима и сличним установама са сталним изложбеним поставкама. Унапређење се састоји у могућности да се поред аудио записа на екрану мобилног уређаја пројектује било какав мултимедијални садржај укључујући, текст, фотографије, 3Д моделе, виртуелне шетње, 360 степени туре, видео записе, и други рачунарски генерисани садржај. Тиме се остварила детаљнија, визуелно атрактивнија и упечатљивија представа садржаја изложбе.

Дигитални водич омогућава да посетилац бира у складу са својим интересовањима о којим експонатима жели да добије додатне информације, што га чини независним од водича у музеју. Коришћење дигиталног водича истовремено омогућава да посетилац постане активни учесник у креирању изложбене поставке јер бира садржаје о којим жели додатне информације зависно од свог интересовања, претходног образовања, расположивог времена за дужину посете и других фактора.

Апликација Дигитални водич урађена је за уређаје са два оперативна система Андроид и iOS, и може да се преузима бесплатно са одговарајућих маркета Google Play и APP Store https://play.google.com/store/apps/details?id=org.arhimedia.emg.muzejpirot

Такође апликацију можете скинути скенирањем кодова на Google Play

 

APP Store