“Pirot kroz note Vlade Veselinovića” održaće se u sredu, 23. juna, u Klubu Doma kulture Pirot sa početkom od 18 h uz poštovanje svih epidemioloških mera (maske obavezne). Ulaz je slobodan.

Promocija knjige “Igre i pesme iz Pirota i okoline” i koncert balkanske i svetske muzike u saradnji sa izdavačem Muzej Ponišavlja Pirot.
Vreme je za muziku! Dođite da zajedno uživamo u veselim notama rodnog kraja ali i da harmonikom obiđemo Balkan i svet. Muzika nema granica, muzika je radost… To će dokazati  Vlada Veselinović, Piroćanac – poznati virtuoz na harmonici, priznat u svetu. U prilog tome govori podatak da se Vlada našao u  enciklopediji najboljih svetskih  harmonikaše današnjce “ACCORDION AND WORLD’S BEST CONTEMPORARY ACCORDIONISTS” izdate u Njujorku (Times Square Press New York, 2019.) Reportaže o njemu objavljivane su u prestižnim američkim časopisima za harmonikaše, a 2020. godine u američkoj knjizi o poznatima Vlada Veselinović našao se u društvu čuvenih svetskih  muzičara, glumaca, sportista, političara…  dobio je i nagradu za životno muzičko delo. Početkom ove godine svrstan je u “Harmonikašku svetsku dvoranu slavnih” a odnedavno je i zvanični dopisnik iz Srbije za časopis “Accordion Stars” gde će svetu predstaviti našu muzičku tradiciju. Vlada Veselinović je do sada izdao 16 štampanih knjiga stručne muzičke literature i nekoliko knjiga u elektronskom formatu, kao i 3 muzička CD-a.
Promocija knjige i koncert biće prilika da se posetioci uvere zbog čega je Piroćanac Vlada Veselinović muzičar svetskog kalibra. Vladu će na svojevrsnom muzičkom putovanju pratiti Vlado Popović, gitarista iz Sombora. Program će upotpuniti KUD Dukat, vokalni solisti Marko Cenić, Lena Kostić i Marjan Dimov, Dejan Lilić – koreograf, Etno Glamour by Silvana Tošić i kustos Muzeja Ponišavlja Nenad Jovanović.