Publikacija o pirotskom ćilimu “Šara bez kraja” autorke Saške Velkove – etnologa, dočekala je i svoje izdanje na engleskom jeziku pod nazivom  “The endless pattern – The Pirot kilim”. Ovo je prva knjiga u izdanju Muzeja Ponišavlja, koja je prevedena na engleski jezik.

Usled velikog interesovanja posetilaca, naročito iz inostranstva, Muzej Ponišavlja napravio je korak napred u izdavačkoj delatnosti i izašao u susret svim ljubiteljima pirotskog ćilima, van našeg govornog područja, prevodeći i publikujući poslednju knjigu koja govori o pirotskom ćilimu i njegovim šarama. Kako naš ćilim postaje sve prepoznatljiviji kao umetnički proizvod širom sveta, javila se potreba da naše izdanje o ćilimu priredimo i na engleskom jeziku. Nema sumnje da će ova knjiga biti neizostavni i veoma lep poklon za sve strance i delegacije koji žele da se bolje upoznaju sa kulturom i tradicijom našeg najpoznatijeg proizvoda.

Cena knjige ““The endless pattern – The Pirot kilim” iznosi 1200 dinara, a knjigu možete naći u prodavnici Muzeja Ponišavlja u ulici Nikole Pašića 49.